DENİZLİ / SERİNHİSAR - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Haz

25 Mayıs Etik Günü etkinliklerimiz.

Nis

Okulumuz öğrencileri, Ayışığı ilkokulundaki kardeşlerinin bayramını kutladı. Renk renk mektuplar kardeşlerine gönderildi.

Nis

ÇEDES projesi kapsamında okulumuz öğrencileri bayram harçlıklarını kardeş okulumuz Ayışığı İlkokulu'ndaki kardeşleriyle paylaştı.

Nis

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi kapsamında kardeş okulumuz Hatay Yayaladağı Ayışığı İlkokulu

Nis

Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi kapsamında Hatay ili Yayladağ ilçesi Ayışığı İlkokulu ile kardeş okul olduk. Proje kapsamında Ayışığı İlkokulu'ndaki kardeşlerimize Serinhisar leblebisi gönderdik.

Haz

Okulumuz öğretmenlerinden Selda ŞENTÜRK'ün Minik Kelebekler Sınıfı öğrencileriyle başlamış olduğu 'Doğanın Doktoru Sensin' Porjesi başarıyla tamamlanmıştır. Proje sonunda doğa bilincinin oluşması, çevreye yönelik olumlu tutum içine girilmesi, geri dönüşümün öneminin ve gerekliliğinin kavranması,sıfır atık anlayışının geliştirilmesi öğrencilerde gözlemlediğimiz sonuçlardır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz öğretmenlerinden Selda ŞENTÜRK, Minik Kelebekler Sınıfı öğrencileriyle 'Doğanın Doktoru Sensin' adlı e-twinning projesine başladı. Çocukların doğa,hayvan,insan ve evren sevgisi gibi duyguların küçük yaştan itibaren aşılanması, doğaya zarar veren maddeleri keşfetmesi,doğayı koruma ve çevre bilincine sahip bir birey olmasına fırsat sunmak amacıyla kurulmuştur. Geri dönüşüm ve çevre temizliği konularında öğrencilerimizi ve ebeveyinlerini bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Öğretmenimize başarılar dileriz.

Ekm

9 Ekim 2020 14:52 Yüz yüze eğitimin ikinci aşamasında, öğrencilerin, okullarda uygulanması gereken Kovid-19 tedbirleri konusunda farkındalık kazanması için hazırlanan 4 kamu spotu televizyon kanallarında yayınlanmaya başladı. Videolarda, Kovid-19 sürecinde okullarda dikkat edilmesi gerekenler Ayşenur, Mert, Burak ve Almila adlı öğrenciler tarafından anlatılıyor.   Doğru maske takma, sosyal mesafe, ellerin 20 saniye boyunca yıkanması ve ortak kullanılan eşyaların temizliğinin öneminin vurgulandığı videolarda; sınıfların havalandırılması, oyun oynamak ve sohbet için havadar alanların tercih edilmesi gibi konularda uyarılarda bulunuluyor.   Öğrencilerin güvenli bir şekilde okula yeniden devamını sağlamak amacıyla hazırlanan kamu spotlarında; öğrencilerin covıd-19 riskinden korunmaları için okula gelirken ve okulda kaldıkları süre boyunca el yıkama, maske, sosyal mesafe, sınıfı havalandırma, temassız oyun oynama gibi temel önlemlere yer veriliyor. Kamu spotlarında ayrıca öğrencilerin fizyolojik sağlığının yanında ruh sağlığı da gözetilerek öğrencilerin okulda uyması gereken kurallar, eğlenceli animasyon karakterlerin aracılığıyla anlatılıyor.

Nis

3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz haftasonunu da boş geçirmediler.Annelerinin de yardımlarıyla mutfakta marifetlerini sergilediler.

Kas

Okulumuzda ara tatil etkinlikleri kapsamında Parkur Yarışı düzenledik.Öğrencilerimiz hem yarıştılar hem de eğlenceli vakit geçirdiler.4. sınıf öğrencilerimizden Leyla TURHAN turnuva birincisi olmuştur.

Kas

Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ölümünün 81.yılında minnet,saygı ve özlemle anıyoruz.

Kas

Okulumuzdaki spor malzemelerimiz ile oluşturduğumuz parkurda, öğrencilerimiz hem spor yaptılar hem de eğlenceli zaman geçirdiler.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda büyük bir coşku ile kutlandı.

Şbt

Okulumuz 1/B Sınıfı öğretmen ve öğrencileri  ilçemiz Halk Kütüphanesine ziyarette bulundular.

Kas

Türk Kızılay´ ını ve faaliyet alanlarını gelecek nesilllere tanıtmak, öğrenciler arasında  gönüllülük ve Kızılaycılık bilincinin geliştirilmesi amacıyla  her yıl 29 Ekim-04 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası ile ilgili okulumuzda yapılan etkinliker.